Annons
Annons


Chokladmuffins med det lilla extra

Krämig fyllning av philadelphiaost tar chokladmuffins till nya höjder. En härligt syrlig ton som bryter passar perfekt ihop med chokladen.

Lättbakat och krämigt.

Lättbakat och krämigt.

Chokladmuffins med phildadelphiafyllning

12 st
Tid: ca 40 min

100 g margarin eller smör
1 dl mjölk
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Ostfyllning:
75 g philadelphiaost
3 msk florsocker
1/2 äggula

Annons

1. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen svalna något.

2. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Tillsätt fettblandningen och mjölblandningen till äggsmeten. Rör så att allt blir blandat.

3. Fördela muffinssmeten i 12 större pappersformar, gärna i en muffinsplåt.

4. Blanda färskost, florsocker och äggula. Lägg en klick av fyllningen i varje muffins. Rör om lite med hjälp av baksidan av en tesked. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 200° i 15–17 min.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka mer. Prova lakritsmuffins!

LÄS OCKSÅ

(119)
(1)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…