Annons
Annons


Ulrikas krämiga hälsotårta

Smarrigt gott! Ulrika Davidssons sagolika chockladtårta är fylld med godsaker. Den härliga toppkrämen är pricken över i. Extra plus för att den bakas utan ugn.

Hallonen ger chokladen fin balans och smarkbrytning.

Chokladtårta med cashewkräm

643 kcal per bit
10 bitar

Botten:
100 g valnötter
100 g mandel
1 tsk malen kardemumma
en nypa salt
10 torkade kärnfria dadlar

Fyllning:
3/4 dl extra virgin kokosolja
100 g vit choklad
100 g mörk choklad
300 g cashewnötter, blötlagda
400 g kokosmjölk el kokosgrädde
Topping:
50 g riven mörk choklad
1/2 dl hackade pistasch-
nötter
100 g färska hallon

Annons

1. Blötlägg cashewnötterna under natten. Lägg valnötter, mandel, kardemumma, salt och dadlar i en matberedare och mixa till en jämn smet. Fördela i en bakpappersklädd form med avtagbar kant, ca 24 cm. Ställ in i frysen.
2. Smält kokosoljan i en kastrull, låt svalna något. Smält den vita chokladen och den mörka chokladen i var sitt vattenbad. Låt svalna något.
3. Häll av vattnet från cashew-
nötterna. Mixa dem hastigt i matberedare och tillsätt kokosoljan.
4. Lägg den tjocka massan av kokosmjölken i matberedaren (släng vattnet som blir över eller använd till något annat). Mixa ca 2 min till en jämn, fluffig smet.
5. Fördela smeten i två skålar. Häll den vita chokladen i den ena skålen, blanda. Gör likadant med den mörka chokladen i den andra skålen.
6. Bred först den mörka chokladkrämen på bottnen och sedan den vita. Ställ in i frysen 4–5 timmar.
7. Ta ut kakan 20 min före servering och garnera med mörk choklad, pistaschnötter och hallon.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas chokladfudge

 

Det är aldrig försent att ändra sin livsstil. Vill du gå en onlinekurs med Ulrika? Klicka här!

LÄS OCKSÅ

(35)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…