Annons
Annons


Citronfromage – fräscht och festligt serverat

Frisk citronsmak i härligt len grädde är en perfekt dessert om du vill fira trettonhelgen. lite extra Klar på mindre än en halvtimme och perfekt att göra i förväg.

Lättgjort och supersmarrigt.

Lättgjort och supersmarrigt.

Citronfromage

4–6 port
Tid: ca 25 min + tid att stelna

4 gelatinblad
2 ägg (delade i vita och gula)
1–1 1/4 dl socker
finrivet skal och saft från 1 citron
3 dl vispgrädde

Garnering:
ev citronskal

Annons

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulor och socker poröst. Rör ner citronskalet.

2. Ta upp gelatinbladen och smält försiktigt i en kastrull med hälften av citronsaften, dra kastrullen från värmen och rör ner resterande saft. Låt svalna till en simmig lag.

3. Vispa äggvitan till fast skum i en ren torr skål. Vispa grädden i en annan skål, fluffigt men inte för hårt. Rör ner den simmiga lagen i rumsvarmt äggulevisp, rör sedan ner vispgrädden med stora tag och sist äggvitevispet på samma vis. Fördela moussen i vackra glas.

4. Låt stelna i kyl ca 2 tim eller till nästa dag. Garnera ev med lite strimlat citronskal.

Tips! Valfria bär är gott att servera till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också: Citronpaj med maräng

LÄS OCKSÅ

(112)
(7)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…