Annons
Annons


Lättfixat sommarfika! Citronpaj med bär

citronpaj med frukt och färska bär!

Suveränt god citronpaj. Toppa med frukt och färska bär!

Tid: ca 1 tim

Botten:
3 1/2 dl vetemjöl
2 dl florsocker
100 g smör
1 ägg

Fyllning:
2 ägg
1 1/4 dl socker
finrivet skal och saft (ca 1 dl) av 1 stor citron
150 g mjukt smör

Garnering:
ca 4 dl hallon
2 aprikoser
1 persika
mynta

Annons

1.  Blanda snabbt ihop degen i en matberedare eller för hand. Kavla ut den och lägg i en form med löstagbar kant (ca 26 cm i diam). Nagga och ställ formen i frysen ca 30 min eller längre (alt kyl).
2.  Ta ut formen och grädda pajskalet i 200° ca 15 min.
3.  Blanda alla ingredienser till fyllningen utom smöret i en kastrull, sjud upp under omrörning tills krämen tjocknar, ca 85°. Dra kastrullen från värmen, sätt i kallt vattenbad och låt svalna, rör om då och då.
4.  Klicka i det mjuka smöret lite i taget under omrörning. Fyll pajskalet och låt stelna i kyl. Garnera med hallon och tunt klyftad frukt. Toppa med mynta.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

 

LÄS OCKSÅ

(76)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…