Annons
Annons


Friska citronrutor med krämig kokosfyllning

Både söt och syrlig är denna lilla godbit som du bakar i en liten långpanna. Medan kakbottnen står i ugnen blandar du fyllningen och pudrar sedan de färdiga rutorna med fint florsocker. Försvinnande gott!

Du kan variera smaksättningen. Prova gärna med apelsin.

Du kan variera smaksättningen. Prova gärna med apelsin.

Citronrutor med kokosfyllning

16 bitar

Botten:
3/4 dl muscovadosocker
100 g smör
2 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
1 1/2 burk kondenserad mjölk
6 äggulor
3 dl kokosflingor
skal av 4 citroner

Annons

1. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20×30 cm.
2. Häll alla ingredienser till bottnen i en mixer och blanda snabbt till en jämn deg. Tryck ut degen i formen och ställ kallt i 20 min. Förgrädda mitt i ugnen i 200° ca 15 min.
3. Rör ihop kondenserad mjölk, äggulor och kokos. Riv i skalet av citronerna och rör samman. Häll fyllningen i formen.
4. Grädda mitt i ugnen ytterligare ca 20 min. Ta ut och låt svalna. Ställ in i kylen för att få den riktigt kall. Pudra kakan med florsocker och skär upp i rutor.

AV FIA AROSENIUS  AHLANZBERG
FOTO: CAROLINE TENGEN

Prova också: Festfina nötrutor

LÄS OCKSÅ

(68)
(1)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…