Annons
Annons


Citrontarteletter – ljuvligt fikagott med finess

Som små bakelser eller minipajer är de ljuvliga tarteletterna. Fyll formen med citronkräm och toppa med hallon. Perfekt till påskfikat!

Ljuvliga citrontarteletter – en smakupplevelse!

Citrontarteletter

20–23 st
Tid: 50 min

Botten:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 ägg

Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
rivet skal av 1 och saft av 1/2 citron
1 dl crème fraiche
3 msk potatismjöl
ev ett par droppar citronolja

Annons

Garnering:
hallon
siktat florsocker

1. Arbeta snabbt ihop degen i en matberedare eller för hand. Forma en rulle, linda in i plastfolie och låt vila i kyl 20–30 min. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör i citronskal, -saft, crème fraiche och siktat potatismjöl. Förstärk ev smaken med lite citronolja.

2. Dela degen i mindre bitar. Tumma degbitarna i aluminiumformar, ca 7 cm i diam, med lite vetemjöl. (Mazarinformar av aluminium går utmärkt att använda, då blir det något färre kakor eftersom de är större.) Nagga. Rör om i smeten och fördela den i formarna.

3. Grädda genast i 200°, 7–10 min. Låt svalna och stjälp upp. Garnera med hallon. Sikta över florsocker.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Minipajer med blåbär och smultäcke

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…