Annons
Annons


Superläckra köttfärscrêpes!

Helggott som går att förbereda!

Köttfärscrepes

Läckra köttfärscrêpes!

4 port
Tid: ca 40 min

2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
5 dl mjölk
3 ägg
40 g smält smör

Fyllning:
400 g nöt- eller blandfärs
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
1 tsk torkad oregano eller timjan
paprikapulver
1–2 msk tomatpuré
1/2 dl tomatketchup
ca 1 dl kokbar grädde
1 dl köttbuljong av fond eller tärning
ca 100 riven ost
8–10 små körsbärstomater

Garnering:
persilja

1. Blanda mjöl och salt. Vispa ner halva mängden mjölk, äggen och sedan resterande mjölk. Rör ner smöret. Låt gärna stå en stund för att svälla. Stek alla pannkakorna i smör i ett mindre stekjärn el en crêpespanna, låt svalna.
2. Stek köttfärsen smulig, tillsätt lök och vitlök som får steka med ett par min. Smaksätt med kryddor, tomatpuré och ketchup. Tillsätt grädde och buljong. Låt allt puttra ihop till en kryddig röra. Låt svalna något.
3. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker smord form. Strö över riven ost, klyftade tomater och ev ytterligare lite riven ost över.
4. Gratinera i 225° ca 25 min tills de fått fin färg. Strö över klippt persilja. Servera med en sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

 

LÄS OCKSÅ

(99)
(1)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…