Annons
Annons


Currykyckling med blomkålsris

Laga favoriten kyckling i curry på snabbt vis. Servera med gott och GI-vänligt blomkålsris som du kokar på en minut!

Middag ala 11

Så gott med curry!

 

Kyckling i currysås med blomkålsris

4 port
Tid: 20 min

600 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 tsk hela vitpepparkorn
1 gul lök i klyftor
1 tärning hönsbuljong
2 msk smör
1/2–1 msk curry
2 dl crème fraiche
salt, peppar
1 blomkålshuvud
300 g ärter

Annons

1. Skär kycklingen i mindre bitar och sjud i kokande vatten med salt, pepparkorn, lök och buljongtärning, ca 8 min.
2. Sila buljongen. Smält smöret i en kastrull och fräs curryn. Tillsätt crème fraiche och 2 dl buljong. Koka upp och lägg ner köttbitarna. Smaka av med salt och peppar.
3. Riv blomkålen på rivjärnets stora hål. Sjud 1 min i kokande saltat vatten.
4. Servera kycklingcurryn med kokt blomkålsris, gröna ärter och tomater.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp Leif Mannerströms kvalitetsstekpanna till förmånligt pris från oss!

stekpanna

 

LÄS OCKSÅ

(57)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…