Annons
Annons


Smörrebröd med dillremoulad

Kalasa på smörrebröd med räkor och dillremoulad.

Kalasa på smörrebröd med räkor och dillremoulad.

4 st
Tid: ca 35 min

1 kg räkor med skal
4 större skivor rågbröd
smörgåsfett
sallad
4 kokta ägg

Dillremoulad:
1 1/2–2 dl majonnäs (ev lätt)
ca 1/2 dl hackad ättiksgurka
1 msk kapris
5–8 hackade syltlökar
1 tsk pressad citronsaft
1/2 tsk curry
1 knippa hackad dill

Annons

Garnering:
citron
dill

1.  Skala räkorna.
2.  Blanda dillremouladen. Låt gärna stå och mogna i kyl.
3.  Bred bröden med smörgåsfett. Täck med sallad och skivat ägg. Lägg på en klick remoulad och toppa med rikligt med räkor. Garnera med citronklyftor och dill.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ

(15)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…