Annons
Annons


Därför ska tomater ALDRIG förvaras kallt

Nu är det vetenskapligt bevisat – tomater smakar bäst i rumstemperatur!

tomater

Det är kemister vid U S Horticultural Research Laboratory i Florida som har kunnat visa att 24 av 42 smakämnen minskar kraftigt om tomaterna förvaras kallt.

Nästan lika förödande för smaken är det att blanchera (snabbt koka och sedan kyla ner) dem.

Annons

Resultatet av undersökningen visar helt enkelt att det bästa sättet att behålla så många smaker som möjligt i tomaten är att både förvara den och tvätta den i rumstemperatur.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Johanna Svan
Foto: Shutterstock
Källa: USDA

Läs också: 9 livsmedel du aldrig bör lägga i kylskåpet

Inte-forvara-i-kylen

LÄS OCKSÅ

(123)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…