Annons
Annons


Dessert de luxe – hemgjord citronglass

Smått och supergott! Glass är perfekt avslutning på middagen. Gräddig med smak av citron – både fräscht och lätt.

Servera den hemgjorda citronglassen med söta minimarshmallows.

Servera den hemgjorda citronglassen med söta minimarshmallows.

Citronglass

4 port
Tid: 35 min + tid i frys

1 gelatinblad
4 dl gräddmjölk, 50/50
2 msk honung
1 tsk vaniljsocker med
äkta vanilj
5 äggulor (spara äggvitorna och gör maränger)
1 dl socker
1 citron, rivet skal
1/2 dl saft från citron
1 dl minimarshmallows

Annons

Garnering:
färsk mynta

1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, 5–10 min. Koka upp gräddmjölk, honung och vaniljsocker. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa ner gräddmjölksblandningen i äggsmeten. Sjud upp under ständig omrörning tills det börjar tjockna.
2. Ta upp gelatinbladet och smält i den heta blandningen. Blanda ner citronskal och -saft. Låt kallna. Kör i glassmaskin eller frys in och rör om (ju oftare, desto mjukare glass) under infrysning.
3. Lägg minimarsmallows på en plåt och bränn av försiktigt med en brännare, lossa med stekspade. Lägg upp glasskulor och strö över marsmallows. Garnera med mynta. Servera genast.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Lingonglass med kolasås

LÄS OCKSÅ

(41)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…