Annons
Annons


Drömdessert med mango

Hemgjord mango curd varvat med kex och yoghurt blir en suverän dessert. Passar perfekt även till frukosten - prova en klick till müsli och yoghurt.

Dessert på tio minuter.

Dessert på tio minuter.

Drömdessert med mango

ca 4 port
Tid: ca 10 min

ca 5 dl rysk yoghurt
1–11/2 dl mango curd
4–6 st havrekex, cockies eller digestivekex eller valfri sort
färsk mynta

Varva yoghurt, mango curd och smulade kex i glas. Garnera med mynta.

Mangocurd

ca 3 dl
Tid: ca 45 min

400 g fryst mango eller färsk utan skal och kärna
1 1/2 dl socker
50 g smör
2 stora limer, saft från 2 limer och rivet skal från 1 lime
1 msk majsstärkelse
2 ägg

1. Skala och skär den färska mangon i bitar. Lägg mangon i en kastrull med socker, smör och saft från 1 lime. Koka upp under omrörning på svag värme tills mangon mosats sönder. Mixa den slät med stavmixer.
2. Tillsätt det fint rivna limeskalet. Rör ut majsstärkelsen i resten av limesaften. Vispa ihop äggen lätt. Tillsätt först limesaften med stärkelsen och sedan äggvispet under kraftig omrörning.
3. Sjud försiktigt under omrörning tills det tjocknar. (Det ska inte koka!).
4. Kyl ner massan, ställ gärna kastrullen i ett kallt vattenbad, rör om då och då. Häll upp i rena burkar. Förvaras i kyl och är hållbar ca 2 veckor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler snabba desserter. Kokospannacotta med bär. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(103)
(4)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…