Annons

Annons

Annons

En natt på museet – i verkligheten

museum-natt

I skenet av en ficklampa händer det någonting med föremålen på museet!

Nu får kvällspigga och vetgiriga barn och ungdomar upptäcka Naturhistoriska riksmuseet skatter på ett helt nytt sätt. Den spännande aktiviteten Natt på museet startade den 16 januari.

Natt på museet blir en återkommande aktivitet på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. På kvällen guidas de unga besökarna genom museet av en nattvakt. Genom berättelser i ficklampors sken får föremålen liv och inspirerar barn och ungdomar till att upptäcka museets rika skatter på ett annorlunda sätt.

– Vi hoppas att besökarna ska upptäcka våra rika samlingar på ett nytt fantasieggande sätt utanför ordinarie öppettider, säger Louise Tenn, ansvarig för programaktiviteterna på museet.

Aktiviteten vänder sig främst till barn och ungdomar i åldrarna 7 till 12 år och smygstartade redan under höstlovet 2014. Då fick 240 barn under fyra kvällar ta del av de första visningarna och alla biljetter såldes snabbt slut. Nu kommer Natt på museet-visningarna äga rum varje fredag mellan den 16 januari till den 6 mars efter stängningsdag och även denna gång är biljetterna till samtliga 8 visningar av Natt på museet redan slutsålda.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas