Annons
Annons


Falulåda med ost

Blomkål och krämig ostsås blir ett toppengott sällskap till falukorven. Gratinera och njut!

Falu i gott sällskap.

Smidig allt-i-ett mat!

 

Falulåda med ost och blomkål

4 port
Tid: ca 25 min + ca 20 min i ugn

550 g falukorv av god kvalitet
smör till stekning
salt och vitpeppar
1 blomkålshuvud
2–3 tomater

Sås:
40 g smör
2 1/2–3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
3 dl grädde
salt, vitpeppar
ca 100 g riven ost

Annons

1. Skiva korven och stek skivorna på båda sidor. Dela blomkålen i små buketter, fräs dem ett par min el förväll dem lätt i saltat vatten tills de mjuknat något. Krydda med salt och peppar. Lägg alltsammans i en smord form.
2. Smält smöret, tillsätt mjölet under kraftig omrörning. Späd med mjölk, tillsätt grädde och puttra samman i 5–10 min. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Häll såsen över korv och blomkål. Strö över ost och lägg på önskad mängd skivade tomater.
4. Gratinera i 225 grader ca 20 min tills allt har fått en fin färg. Servera en sallad till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Köp en fiffig ugnsform till förmånligt pris från oss!

Hej Sanna! Skickar �ver bilderna igen, tror de f�rsvann eftersom ni hade strul. Med v�nlig h�lsning, Charlotte

LÄS OCKSÅ

(311)
(5)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…