Annons
Annons


Färsbiffar med picklad rödlök

Härligt mustig smak får såsen till de här biffarna. Och den picklade rödlöken är definitivt pricken över i!

Färsbiffar ala 2

Smakfullt med tillbehör!

Färsbiffar med kryddpeppar och picklad rödlök

4 port
Tid: 40 min

500 g nötfärs
1–2 tsk krossad kryddpeppar
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1/2 riven gul lök
2 msk smör till stekning

Annons

Sås:
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
2 msk dijonsenap
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm peppar

Picklad rödlök:
1 1/2 rödlök
1 1/2 msk ättiksprit, 12 %
3 msk strösocker
4 msk vatten

1. Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten. Lägg rödlöken i lagen i minst 1 tim, gärna längre.
2. Stöt hel kryddpeppar. Blanda färsen med det och övriga ingredienser. Forma 8 biffar. Stek dem i smör ca 5 min så de blir genomstekta.
3. Blanda grädde, vatten, vetemjöl och fond i en kastrull. Koka upp under omrörning, sjud i 3 min. Tillsätt senap och timjan, smaka av med salt och peppar. Häll såsen runt biffarna i stekpannan. Koka upp.
4. Servera biffarna med potatismos, gröna ärter, gelé och picklad rödlök.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp Leif Mannerströms gourmetstekpanna till specialpris från oss!

stekpanna

LÄS OCKSÅ

(155)
(100)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…