Annons
Annons

Annons

Färsfyllda paprikor – en riktig favorit!

Läckra ugnsbakade paprikor med örtkryddad köttfärsfyllning.

färsfyllda paprikor

4 port
Tid: ca 45 min

6 små/medelstora paprikor
smör till stekning
1 strimlad purjolök
ca 350 g blandfärs
salt, peppar
örtkryddor (basilika, oregano, timjan)
ca 100 g körsbärstomater
75 g riven ost

1. Skär lock av paprikorna och ta bort kärnorna. Ställ dem i en smord ugnssäker form. Stek i 225° ca 10 min.
2. Fräs purjolöken mjuk i smör. Ta upp löken och bryn färsen under omrörning. Krydda väl med salt, peppar och örtkryddor. Halvera tomaterna och rör ner i färsen tillsammans med purjolöken.
3. Fyll paprikorna med färsen och toppa med riven ost. Ev överbliven fyllning läggs runtom paprikorna. Gratinera i 225°, 15-20 min. Servera med en sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ

(85)
(4)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…