Annons
Annons


Färslåda med fetaost

Maxa med medelhavssmaker! Extra god är den här lasagnen med mycket grönsaker och krämig topping av fetaost.

Krämig med mycket smak!

Krämigt med mycket smak!

 

Grönsakslasagne med köttfärs och fetaost

4 port
Tid: 1 tim och 15 min

1 squash
1 aubergine
2 tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g köttfärs
1 msk smör
1 burk krossade tomater
1 lagerblad
1 tsk torkad basilika
1 tsk salt
2 krm peppar
9 gröna lasagneplattor

Annons

Topping:
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
100 g fetaost
2 krm salt
1 krm peppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 dl riven ost

1. Skär squash och aubergine i tunna skivor på längden och strö salt på dem. Låt dem ligga och dra ut vätska.
2. Skala och hacka gul lök och vitlök. Stek färs och lök i smör i en stekpanna. Häll över tomater. Tillsätt lagerblad, basilika, salt och peppar och sjud såsen några min.
3. Smörj en ugnssäker form och varva squash, aubergine, lasagneplattor och färs i flera olika lager.
4. Blanda grädde, mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Sjud någon min och smula ner fetaosten. Salta, peppra och pressa i vitlöken. Häll såsen över lasagnen. Strö över riven ost. Grädda längst ner i ugnen i 200 ca 50 min.
5. Servera med oliver och tomatsallad.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp snygga ugnsformar till förmånligt pris från oss!

ugnsformar

LÄS OCKSÅ

(0)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…