Annons
Annons


Festa på helgrillad filé!

Fläskytterfilén blir saftig och god när du helgrillar den. Kryddig sås med curry och läcker salsa med ananas och bacon är festliga tillbehör.

Grillat är godast!

Grillat är godast!

Helgrillad fläskytterfilé med ananassalsa och mangocurrysås

6 port

1 kg fläskytterfilé (utskuren kotlettrad)

Marinad:
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1 tsk salt
2 msk olja
1 msk soja

Salsa:
1 ananas
1/2 röd paprika
1/2 rödlök
1 pkt tärnad bacon, 140 g
1 dl grovhackad bladpersilja

Mangocurrysås:
3 dl crème fraiche
1 msk curry
1 msk mango chutney

1. Blanda kryddor, olja och soja i en plastpåse och blanda runt med köttet.
2. Skär bort skalet från ananasen med kniv. Skär loss köttet från den hårda kärnan i mitten. Skär ananasen och paprikan i småbitar. Hacka eller skiva rödlöken. Stek baconet. Blanda med övriga ingredienser till salsan. Blanda currysåsen.
3. Lägg grillbriketter på två sidor men inte i mitten av en klotgrill. Ställ ev en folieask i mitten där fettet kan rinna ner. Tänd grillen.
4. När det är hett i grillen, lägg köttet på gallret i det kolfria området i mitten. Lägg på locket. Nu fungerar grillen som en ugn. Spjället ska vara delvis öppet för att inte elden ska slockna. Grilla tills innertemperaturen är 70°. Det tar ca 25 min. Vänd filén efter halva tiden. Skiva köttet och servera det med ananassalsan, currysåsen och till exempel en ris- och bönsallad.

Tips!
Har du ingen grill med lock, skiva köttet, marinera och grilla direkt över kolen.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

LÄS OCKSÅ

(57)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…