Annons
Annons


Festlig fiskgratäng

Fiskelycka i form! Fin smak av tomat och dill får den här gratängen med torsk och räkor.

Toppa med räkor!

Toppa med räkor!

 

Fina fisken i gratäng

4 port
Tid: 30 min

600 g torskfilé
salt, peppar
1/2 dl vatten
2 msk vetemjöl
1/2 dl vitt vin
3 msk hummerfond
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
1/2 msk tomatpuré
1/2 dl hackad dill
1 dl riven ost
500 g räkor med skal

Annons

1. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.
2. Vispa samman vatten, vetemjöl, vin, fond, crème fraiche, grädde och tomatpuré i en kastrull. Koka upp och tillsätt dillen. Häll såsen över fisken. Strö över ost och sätt in mitt i ugnen i 200° ca 20 min tills fisken är klar.
3. Skala räkorna och strö dem över gratängen. Servera med lätt kokta primörer, t ex sparris, gröna ärter, morötter och sockerärter.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Fler goda recept:

Fisksoppa med saffransaioli

Krämig fiskgryta med räkor

LÄS OCKSÅ

(69)
(6)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…