Annons
Annons


Festlig förrätt med lax och pepparrot

Lättfixad förrätt! Bred krämig pepparrotstopping på laxen och skär i läckra rutor.

Lax, dill och pepparrot – mums!

Lax med krämig topping

6 port
Tid: 15 min

250 g gravad eller färskrökt lax i bit
1 knippe dill
150 g naturell färskost
ca 1/2 burk à 45 g riven pepparrot
salt, peppar

1–2 nypor socker
1 knippe grön sparris
smör till stekning


Till servering:
bröd

Annons

1. Skär bort skinnet på laxbiten.
2. Hacka dillen (spara lite till garnering), blanda med färskost och pepparrot. Smaksätt ev med salt, peppar och lite socker.
3. Bred krämen på laxen, låt stå i kyl och stelna en stund.
4. Före servering: Stek den ansade sparrisen i smör en kort stund, krydda med en aning salt och peppar. Skär laxen i kvadratiska bitar. Fördela sparrisen på fat, lägg på en till två små laxrutor per portion. Garnera med dill och servera med rostat bröd.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell



Köp ett snyggt förkläde till förmånligt pris från oss!

LÄS OCKSÅ

(35)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…