Annons
Annons


Festlig kasslergratäng

Den här gratängen får extra härlig smak av mango chutney!

webbkassler

4 port
Tid: ca 40 min

ca 500 g potatis
300 g palsternacka eller annan rotfrukt
400 g skivad kassler
2 dl vispgrädde
1/2 dl mango chutney
1 dl chilisås
1 äggula
salt, peppar
1–2 dl riven ost

Annons

Garnering:
1 körsbärstomat
hackad persilja

1. Skala potatis och palsternackor. Skiva och koka dem var för sig knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg i en smord ugnssäker form.
2. Lägg kasslerskivorna i formen. Vispa grädden. Rör ner mango chutney, chilisås, äggula och smaka av med kryddor. Häll det över kasslern och strö över riven ost. Gratinera i 225° ca 20 min.
3. Garnera med tomat och persilja.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ

(194)
(0)

Annons

  • karin

    Dect låter gott, ska pröva det, maken att det låter smarrigt.
    häls karin i tullinge


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…