Annons
Annons


Ulrikas fetaostfyllda kalvfärsbiffar

Saftiga kalvfärsbiffar fyllda med smakrik fetaost får extra fräsch smak av lite citronskal. Servera med stekt blomkål i skivor och en klick pestokräm.

Kalvfärsbiffar fyllda med fetaost

4 port
20 min
545 kcal per port

2 ägg
1 msk crème fraiche
3 msk glutenfritt ströbröd
1 pressad vitlöksklyfta
salt, svartpeppar
1 msk finhackad persilja
1 tsk örtagårdskrydda
1 tsk citronskal
1/2 hackad rödlök
1/2 pkt fetaost, smulad
500 gram kalvfärs
1 litet blomkålshuvud
2 delade citroner
70 gram spenat
1 granatäpple
färsk timjan

Annons

Kall pestokräm:
3 dl matlagningsyoghurt
2 msk pesto
salt, svartpeppar

1. Blanda ägg, crème fraiche, ströbröd, vitlök, salt, peppar, persilja, örtagårdskrydda,
citronzest, lök, ost och färs.
2. Forma biffar och stek i olja, 10 min.
3. Skär blomkålen i skivor, 
1 cm. Stek i olivolja. Grilla
citronerna.
4. Blanda pestokrämen och lägg i små skålar. Fördela
spenat, blomkål och biffar på tallrikar. Lägg på citron och granatäppelkärnor. Garnera med timjan. Servera med
pestokrämen.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Här hittar du fler av Ulrikas recept.

Gå Ulrikas onlinekurser där du får lättlagade maträtter, färdiga inköpslistor och daglig coaching av Ulrika Davidsson. Läs mer här!

LÄS OCKSÅ

(11)
(1)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…