Annons
Annons

Annons

Fikafavorit – glutenfria kanelsnurror

Härliga bullar med kardemummakryddad deg och mumsig fyllning av kanel och smör. Saftigt gott – helt utan gluten. För en riktig gofika med hembakat!

Klassiskt gott utan gluten.-

Klassiskt gott utan gluten.-

Glutenfria kanelsnurror

18–20 st
Tid: ca 45 min + 2×40 min jästid

25 g jäst för söta degar
3 dl ljummen mjölk
3/4 dl socker
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk kardemumma
3 dl glutenfritt grovt mjölmix
75 g rumsvarmt smör
2 1/2–3 dl glutenfri mjölmix

Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
3 msk rörsocker strö
1/2 msk kanel

Pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker

1. Smula ner jästen i en bunke. Häll på mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Häll i socker, salt, kardemumma och 3 dl grovt mjölmix.

2. Klicka i rumsvarmt smör och rör i resten av mjölet, lite åt gången. Arbeta degen väl. Den ska vara klibbig.

3. Jäs degen övertäckt i ca 40 min. Rör samman smör, socker och kanel till fyllningen.

4. Vänd upp degen på mjölat bakplåtspapper och tryck ut den med mjölad hand. Lägg degen med bakplåtspapper i frysen i 10–15 min. Ta ut och kavla ut degen till en rektangel, ca 30×35 cm.

5. Bred ut fyllningen, rulla ihop degen med hjälp av papperet. Skär rullen med en vass kniv doppad i vatten i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna i muffinsformar.

6. Jäs bullarna i ytterligare 30–40 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225° i 10–12 min. De är godast nygräddade, men kan frysas.

Av Aase Dotterud
Foto: Synnöve Dreyer

Prova också: Marängsviss de luxe!

LÄS OCKSÅ

(39)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…