Annons
Annons

Annons

Filéfrossa!

Härlig filépanna med grönsaker, korv och haloumiost.

filépanna med grönsaker, korv och haloumiost

ca 4–5 port
Tid: ca 30 min

1 grön squash
smör el olja till stekning
ca 500 g fläskfilé
salt, peppar
1–2 chorizokorvar el likn à 100 g
250 g halloumiost
225 g champinjoner
2 paprikor i olika färger
1 rödlök
kinesisk soja
mango chutney
1 påse rucolasallad,  ca 70 g

1.  Skär squashen i skivor och lägg på en bricka. Strö ett tunt lager salt över och låt ligga tills de har vätskat sig. Vänd dem sedan om och låt ligga. Sila från vätskan och torka dem lätt med hushållspapper, detta gör så att de blir fastare och inte släpper så mycket vätska under tillagning.
2.  Putsa fläskfilén, skär den i strimlor och chorizokorvarna i slantar. Stek det rumstempererade köttet och korvslantarna i het panna eller wok med matfett, krydda med salt och peppar. Ta upp strimlor och korv och lägg i separat skål så länge. Skär halloumiosten i mindre bitar och stek i het panna tills de får färg, lägg över osten till köttet.
3.  Skär champinjoner i kvartar, squashen till halvmånar, paprikorna i mindre bitar och rödlöken i tunna klyftor. Stek svamp och grönsaker i het wokpanna, tillsätt resterande ingredienser. Krydda och smaka av med soja och mango chutney till önskad smak. Blanda ner rucolan och servera genast.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Bo Ingvar Jönsson

Fler läckra recept med fläskfilé hittar du om du klickar HÄR»»

 

LÄS OCKSÅ

(83)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…