Annons
Annons


Filégryta med senap

Mys kring en mustig gryta! Senap sätter extra sting på den här goda varianten med filé.

Mmm... så gott med senap i såsen!

Såå gott med senap i såsen!

 

Filégryta

5–6 port
Tid: ca 35 min

800 g fläskytterfilé (helst butiksstyckad)
smör till stekning
salt, peppar
1 persiljerot
5 dl köttbuljong
ca 2 dl vispgrädde
2–3 msk sötstark senap
1/2 påse grönsaksmix à 600 g, romanesco, broccoli, sugar snaps (Ica) eller liknande
ljus snabbredning
1 knippe hackad persilja

Annons

Garnering:
färsk timjan

1. Skär filén i mindre bitar. Stek dem i smör i en stekpanna. Krydda. Lägg över den till en gryta. Skala och skiva persiljeroten och lägg i grytan. Häll i buljong i pannan, vispa ur och häll över till grytan. Låt puttra ihop ca 10 min.
2. Tillsätt grädde och senap och låt puttra ihop tills köttet är mört. Tillsätt grönsaksmixen, rör om. Sjud under lock tills grönsakerna är mjuka men fortfarande spänstiga.
3. Red såsen till önskad konsistens. Tillsätt persiljan och garnera med timjan. Servera med kokt ris och en sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

 

Köp en praktisk gjutjärnsgryta till specialpris från oss!

gryta

LÄS OCKSÅ

(126)
(3)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…