Annons
Annons


Kladdkaka med godis!

Den 7 november är kladdkakans egen dag och självklart ska den firas! Den här smarriga varianten som du rör ihop är jättelätt att göra. Toppa med ditt favoritgodis!

Hej! H�r kommer kladdkakor fr�n Marianne och mig. / Pontus

Lätt att göra och såå god!

Superenkel kladdkaka

8–10 bitar
Tid: ca 30 min

125 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt

Garnering:
ca 3/4 dl vispgrädde
125–150 g ljus choklad
1/2–3/4 dl valfritt chokladgodis
några marshmallows

Annons

1. Smält smöret och låt svalna. Knäck äggen i en skål. Blanda torra ingredienser och sikta ner i äggen.
2. Rör om, vispa inte, till en smet. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diam.
3. Grädda i 175° i ca 20 min. Låt kallna.
4. Koka upp grädden och rör ner hackad choklad tills det har smält. Låt stelna något och häll över kakan. Garnera med godis, servera vispad grädde till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Fler goda recept:

Lyxig kladdkaka med vit chokladsås

Kladdkaka med choklad och kaffe

LÄS OCKSÅ

(17)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…