Annons
Annons


Fish & chips med remouladsås

Gör dina egna fish and chips! Så gott med sprödbakad fisk, ugnsbakad potatis och hemgjord remouladsås.

Frasigt och gott!

Frasigt och gott!

Fish & chips

4 port
Tid: 30 min

800 g fiskfilé av torsk eller sej
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
4 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Potatisklyftor: (eller servera med färdiga pommes stripes)
1 kg potatis
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
2 krm paprikapulver

Annons

Remouladsås:
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 dl hackad inlagd gurka
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
salt

Till servering:
vinäger

1. Skala potatisen och klyfta den tunt. Blanda klyftorna med olja, salt och kryddor. Lägg dem på en plåt och ugnsstek i 225 grader ca 30 min tills de är mjuka.
2. Blanda såsen och smaksätt med salt.
3. Skär fisken i bitar och panera dem först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och därefter i ströbröd. Låt bitarna ligga ett tag så att paneringen fäster. Stek dem i smör. Salta och peppra.
4. Servera fiskpinnarna med potatisklyftor, såsen och ev vinäger.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp Leif Mannerströms kvalitetsstekpanna till förmånligt pris från oss!

stekpanna

LÄS OCKSÅ

(82)
(5)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…