Annons
Annons


Fish & chips med remouladsås

Gör dina egna fish and chips! Så gott med sprödbakad fisk, ugnsbakad potatis och hemgjord remouladsås.

Frasigt och gott!

Frasigt och gott!

Fish & chips

4 port
Tid: 30 min

800 g fiskfilé av torsk eller sej
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
4 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Potatisklyftor: (eller servera med färdiga pommes stripes)
1 kg potatis
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
2 krm paprikapulver

Annons

Remouladsås:
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 dl hackad inlagd gurka
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
salt

Till servering:
vinäger

1. Skala potatisen och klyfta den tunt. Blanda klyftorna med olja, salt och kryddor. Lägg dem på en plåt och ugnsstek i 225 grader ca 30 min tills de är mjuka.
2. Blanda såsen och smaksätt med salt.
3. Skär fisken i bitar och panera dem först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och därefter i ströbröd. Låt bitarna ligga ett tag så att paneringen fäster. Stek dem i smör. Salta och peppra.
4. Servera fiskpinnarna med potatisklyftor, såsen och ev vinäger.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp Leif Mannerströms kvalitetsstekpanna till förmånligt pris från oss!

stekpanna

LÄS OCKSÅ

(82)
(5)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…