Annons
Annons


Fiskgratäng med räkor

En riktig middagsfavorit! Laga fisken i ugnen i krämig sås med citron och färska örter. Toppa med räkor!

Toppa med räkor!

Fina fisken i form!

Fiskgratäng

4 port
Tid: ca 25 min

400 g halvfryst torskblock eller kolja
salt, vitpeppar
30 g smör
2 msk vetemjöl
4 dl gräddmjölk, 50/50
saft och fint rivet skal av 1 citron
1/2 dl hackade örtkryddor, t ex dill, persilja, timjan (gärna blandat)

Annons

Garnering:
100 g skalade räkor

Till servering:
4 port kokt potatis
sallad
citronklyftor

1. Skär det precis tinade fiskblocket i skivor och lägg över dem i en smord ugnssäker form. Strö över lite salt och peppar.
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet under kraftig omrörning, späd med gräddmjölk och koka ihop i några min. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och -skal.
3. Häll såsen över fisken. Grädda i 200 grader ca 20 min tills fisken är precis färdig. Strö över hackade örtkryddor och räkor.
4. Servera med kokt potatis, sallad och citronklyftor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Köp snygga ugnsformar till förmånligt pris från oss!

ugnsformar

LÄS OCKSÅ

(0)
(2)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…