Annons
Annons

Annons

Fisksoppa med saffran

Snabblagat och gott – det gillar vi! Saffran sätter underbar smak på den här fisksoppan med räkor.

Ljuvlig smak och färg!

Ljuvliga smaker!

Fisksoppa med saffran

4 port
Tid: 20 min

400 g torskfilé
200 g laxfilé
250 g räkor med skal
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
4 potatisar i bitar
1/2 msk olja
7 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
1 pkt saffran
2 tsk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm kajennpeppar
1/2 finhackad röd paprika
färsk timjan
 
1. Dela fisken i bitar och skala räkorna.
2. Fräs lök och potatis i olja i en kastrull. Rör ner vatten, buljongtärningar, crème fraiche, saffran och tomatpuré. Sjud ca 10 min tills potatisen blir mjuk.
3. Lägg fisken i grytan och sjud ca 5 min. Salta och peppra.
4. Strö över räkor, paprikabitar och timjan. Servera med brytbröd.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp en fin aluminiumgryta från Leif Mannerström till förmånligt pris från oss!

grytarod_1

LÄS OCKSÅ

(61)
(5)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…