Annons
Annons


Sommarsmak – flädermousse med jordgubbar

Fixa bjudgod festdessert! Lättgjort och supergott. Härligt fluffig mousse smaksatt med fläder och jordgubbar på topp. Servera i glas.

Fläder och jordgubbar – somriga smaker som lyfter varandra.

Flädermousse med jordgubbar

5–6 port
Tid: 25 min + tid i kyl

3 1/2 gelatinblad
2 äggvitor
3 msk socker
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 dl konc flädersaft
rivet skal och saft från 1/2 citron 

Annons

Garnering:
ca 1/2 liter jordgubbar
1 litet knippe mynta, spara till garnering
1 msk socker

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Vispa grädde och crème fraiche i var sin bunke till fluffig, men inte för hård, konsistens. Låt allt bli en aning rumsvarmt.

3. Ta upp gelatinbladen, hetta upp hälften av flädersaften och lägg i gelatinbladen, rör om tills de har smält. Tillsätt resterande saft, citronskal och -saft och låt svalna till simmig konsistens. Rör först ner crème fraiche, sedan grädden med stora tag och sist de vispade äggvitorna.

4. Häll upp i koppar eller glas. Låt stå kallt 2–3 tim.

5. Skiva jordgubbarna, hacka myntabladen fint och blanda med sockret. Strö myntasockret över bären och låt stå en kort stund. Toppa moussen med jordgubbarna strax före servering.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Morotsrutor med fläderfrosting

LÄS OCKSÅ

(23)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…