Annons
Annons

Annons

Fläskfilégratäng med grönpepparsås

Vi älskar mat som lagar sig självt i ugnen! Här får fläskfilén sällskap av krämig grönpepparsås.

Gratäng ala 45/46

Allt gott i en form!

Fläskfilé med ost och grönpeppar

4 port
Tid: 40 min

1 fläskfilé, ca 500 g
1 skivad gul lök
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Sås:
1 1/2 msk inlagd grönpeppar
75 g smör
1 1/2 msk soja
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 dl matlagningsgrädde
2 msk kalvfond
2 dl crème fraiche

Topping:
4 bitar soltorkade tomater i olja
2 dl riven lagrad västerbottensost
bladpersilja

1. Skär köttet i skivor. Bryn dem och lök i en stekpanna till fin färg. Salta, peppra och lägg över det i en gratängform.
2. Stöt grönpepparn i en mortel och blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Sjud 5 min utan lock.
3. Häll såsen över fläskfiléskivorna. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och strö över filéskivorna, strö över riven ost. Gratinera i 225 grader ca 10 min.
4. Strö lite klippt bladpersilja på toppen. Servera med ugnsstekta potatisklyftor, vinbärsgelé och kokta grönsaker.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Tips på fina gratängformar!

Klicka på bilderna för mer info om produkterna.

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Allas redaktion och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Metapic.

Fler goda recept!

Krämig kycklinggratäng

Fiskgratäng med räkor och curry

 

LÄS OCKSÅ

(1.35k)
(14)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…