Annons
Annons


Fläskfilégryta med salami

Salami ger härlig smak och sälta åt filégrytan som också får piff av vitlök och örter. Kalasgott helt enkelt!

Jobbnamn:Vårgrytor Fotograf:Kent Jardhammar Skribent:Eva Boström Bestallare:Maria Wigur Publiceringsdatum:ALa 15 Antal bilder:7

Suveräna smaker!

Fläskfilé med salami

4 port
Tid: 25 min

1 fläskfilé, ca 500 g

2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

4 dl vatten + sky
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk vetemjöl
1 tsk körvel
1 tsk dragon
2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta

Annons

1 dl basilikablad

Sås:
2 dl lätt-crème fraiche
1 msk hackade örter
1 krm salt

Till servering:
1 mozzarellaboll, 125 g
100 g strimlad salami

1. Skiva filén och stek i smör. Salta och peppra. Skölj ur pannan med lite vatten och spara det.
2. Mät upp skyn och häll den i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning och vetemjöl och koka upp under omrörning. Sjud några min.
3. Lägg ner köttet i såsen och tillsätt örter och pressad vitlök. Koka några min.
4. Blanda den kalla såsen.
5. Garnera grytan med basilikablad och servera med ris eller pasta, mozzarella i småbitar, salami och sallad.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp Leif Mannerströms kvalitetsstekpanna till förmånligt pris från oss!

stekpanna

 

 

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(53)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…