Annons
Annons


Fläskfilégryta med salami

Salami ger härlig smak och sälta åt filégrytan som också får piff av vitlök och örter. Kalasgott helt enkelt!

Jobbnamn:Vårgrytor Fotograf:Kent Jardhammar Skribent:Eva Boström Bestallare:Maria Wigur Publiceringsdatum:ALa 15 Antal bilder:7

Suveräna smaker!

Fläskfilé med salami

4 port
Tid: 25 min

1 fläskfilé, ca 500 g

2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

4 dl vatten + sky
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk vetemjöl
1 tsk körvel
1 tsk dragon
2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta

Annons

1 dl basilikablad

Sås:
2 dl lätt-crème fraiche
1 msk hackade örter
1 krm salt

Till servering:
1 mozzarellaboll, 125 g
100 g strimlad salami

1. Skiva filén och stek i smör. Salta och peppra. Skölj ur pannan med lite vatten och spara det.
2. Mät upp skyn och häll den i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning och vetemjöl och koka upp under omrörning. Sjud några min.
3. Lägg ner köttet i såsen och tillsätt örter och pressad vitlök. Koka några min.
4. Blanda den kalla såsen.
5. Garnera grytan med basilikablad och servera med ris eller pasta, mozzarella i småbitar, salami och sallad.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp Leif Mannerströms kvalitetsstekpanna till förmånligt pris från oss!

stekpanna

 

 

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(53)
(1)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…