Annons
Annons


Fläskfilégryta med skinka och senap

Given succé! Fläskfilé i härligt krämig sås med bra smak från skinka och senap och härlig fräschör från spenat.

Ljuvliga smaker!

 

Fläskfilé med spenat, skinka och senap

4 port
Tid: 30 min

1 fläskfilé
1/2 msk soja
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g champinjoner
150 g strimlad rökt skinka eller varmrökt bog
40 g babyspenat
1 vitlöksklyfta
2 dl sky
2 1/2 dl grädde
2 msk vetemjöl
2 msk senap

Annons

1. Skär köttet i skivor. Blanda köttet med sojan. Bryn skivorna i smör i en stekpanna. Salta och peppra, lägg över det i en traktörpanna.
2. Skölj ur stekpannan med vatten mellan varje stekomgång, tag tillvara skyn.
3. Skär svampen i bitar. Stek den och skinkan, blanda ner spenaten. Pressa över vitlök.
4. Häll över skyn, blanda grädden med mjöl. Rör ner den i såsen liksom senap, sjud några min.
5. Lägg ner köttet i såsen, sjud fem min. Smaka av såsen med salt och peppar.
Servera grytan med kokt ris, sockerärter och sallad.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp ett snyggt förkläde till förmånligt pris från oss!

LÄS OCKSÅ

(402)
(100)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…