Annons
Annons


Förälskad i muffins – med plommon med vit choklad

Två superenkla recept blir muffins de luxe! Med hemgjord plommonsylt blir smaken extra god. Lägg till vit choklad och kardemumma – kärlek.

Lättgjorda läckerheter.

Lättgjorda läckerheter.

Plommonmuffins med vit choklad

16 st
Tid: 30 min + tid för sylten att svalna + 20 min i ugnen

100 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kardemumma
finrivet skal från 1 apelsin
75 g vit choklad
1 dl gräddfil

Annons

Plommonsylt:
200 g plommon
1 dl strösocker

1. Börja med plommonsylten så att den hinner svalna något. Kärna ur plommonen och dela fruktköttet i små bitar. Lägg plommon och socker i en kastrull, koka ihop under omrörning, tar ca 15 min. Mosa gärna fruktköttet något med en trägaffel. Sylten kommer tjockna när den svalnat.
1. Smält margarin eller smör i en kastrull, låt det svalna något.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och apelsinskal i en skål. Hacka chokladen grovt.
4. Tillsätt mjölblandningen, chokladen, gräddfilen och fettet till äggsmeten. Blanda och fördela smeten i ca 16 dubbla muffinsformar. Fyll varje form till 3/4.
5. Gör en liten grop i varje muffins, lägg i en klick av plommonsylten.
6. Grädda på en plåt mitt i ugnen i 175° i ca 20 min. Känn med en provsticka om muffinsen är färdiga.

Av Kristina Eriksson
Foto: Katja Ragnstam

Baka kladdkakemuffins med bär. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(16)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…