Annons
Annons


Förföriskt gott!

När du vill överraska med något extra! Vinkokta musslor i gräddig sås smakar underbart till nykokt pasta.

Skaldjurspasta med heta smaker.

Skaldjurspasta med heta smaker.

 

Linguine med musslor

4 port
Tid: 25 min

1 kg blåmusslor
400 g linguine eller spagetti
salt

Sås:
2 hackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
1/2 dl hackad persilja
1/2 finhackad röd paprika
2 msk olivolja
2 dl vitt vin eller musselkokvatten
2 dl musselkokvatten
2 dl grädde
2 msk hummerfond
1 msk vetemjöl
salt, peppar

Annons

1. Tvätta musslorna och skrapa bort skägget. Släng alla trasiga. Koka pastan.
2. Koka upp 1 liter vatten och 1 tsk salt i en annan kastrull. Lägg i musslorna, några åt gången så vattnet hålls kokande hela tiden. Skaka kastrullen några gånger. Koka dem ca 5 min. Kontrollera att alla musslor öppnat sig. Kasta de som inte gjort det.
3. Fräs vitlök, chili, persilja och paprika i olja i en kastrull. Häll över vin, kokvatten, grädde och fond. Koka upp. Rör ut mjölet med lite kallt vatten och blanda ner det i vätskan. Sjud några min. Lägg ner den kokta pastan i såsen och blanda ner musslorna. Servera i djupa tallrikar.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Köp snygga skålar till specialpris från oss!

swedishgrace

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…