Annons
Annons


Frasig kycklingpaj med fetaost

kycklingpaj med fetaost

Gott och enkelt att göra! Paj med smördegsbotten och färdiggrillad kyckling.

ca 4 port
Tid: ca 60 min

1 grillad kyckling
1 kyld smördegsplatta, 250 g
100 g fetaost i tärningar
1/2–1 dl kärnfria kalamataoliver
6–8 körsbärstomater
ägg till pensling
4 ägg
2 dl kokbar grädde eller crème fraiche
1 kruka basilika
salt, peppar

Annons

1. Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Rulla ut smördegen, klä formen (ca 27 cm i diam) med degen och låt snibbarna hänga över kanten. Nagga degen.
2. Fördela i skalet kycklingkött, fetaost, oliver och delade körsbärstomater. Pensla kanterna och snibbarna med uppvispat ägg.
3. Vispa ihop äggstanningen, tillsätt ca 1/2 kruka hackad basilika, salt och peppar. Häll äggstanningen över formen. Grädda i 200°, tills äggstanningen stelnat, ca 40 min.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept på pajer hittar du om du klickar HÄR.

 

 

LÄS OCKSÅ

(1)
(29)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…