Annons
Annons


Gratinerad kasslergratäng

Gratinerad kasslergratäng - läcker allt-i-ett-rätt!

kasslergratang

4 port
Tid: ca 1 tim varav ca 25 min i ugn

500 g skivad kassler
smör till stekning

Sås:
ca 3 dl valfri grädde
1 dl chilisås
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
ca 1 dl riven ost

Potatismos:
ca 1 kg kokpotatis t ex king edward
2–3 msk smör
1 1/2–2 dl varm mjölk
1 äggula

Annons

1. Skiva kasslern och lägg i en smord ugnssäker form.
2. Skala och koka potatisen. Pressa potatisen. Klicka ner smöret och späd med mjölken och rör om till fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar. Vispa äggulan lätt och rör ner i moset. Klicka eller spritsa moset bredvid kasslerskivorna.
3. Rör ihop såsen och häll över kasslern, gratinera i 225° ca 25 min (lägg på riven ost efter halva tiden) tills allt har blivit varmt och moset fått fin färg. Servera sallad till.
Tips! Förebered allt, men häll inte över såsen förrän vid serveringstillfället, gratinera.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ

(127)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…