Annons
Annons


Kycklingpaj med skinka

Härlig smak av skinka och fransk senap får den här kycklingpajen.

Krämig med mycket smak!

Krämigt med mycket smak!

 

Kycklingpaj med rökt skinka

4–6 port
Tid: 1 tim
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
1/2 grillad kyckling eller 1 stekt kycklingfilé
1 liten strimlad purjolök
1/2 strimlad röd paprika
150 g strimlad rökt skinka
1 msk smör
2 dl riven ost
2 1/2 dl grädde
3 ägg
1 tsk stark senap, t ex dijonsenap
1 tsk salt
2 krm peppar

1. Mixa pajdegen i en matberedare, kavla ut och klä en pajform, ca 26 cm i diam. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ in pajformen i kyl ca 20 min.
2. Strimla kycklingköttet. Fräs purjo, paprika och skinka i smör.
3. Förgrädda pajskalet 10 min.
4. Lägg osten i pajskalet, sedan skinkblandning och kycklingbitar. Vispa samman grädde, ägg, senap, salt och peppar och häll det över.
5. Grädda pajen i 200 grader ca 45 min till fin färg och till dess att äggstanningen stelnat. Servera med grönsallad.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Fler goda recept:

Glutenfri kycklingpaj med bacon

Ostpaj med rökt skinka

LÄS OCKSÅ

(57)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…