Annons
Annons


Mästerbagaren Frida är Årets konditor!

Smultron, pistage och yoghurt – smakerna som gör Frida Leijon till svensk mästare i bakning. – Det känns fantastiskt, jag har nästan lust att gråta, säger hon. Här är hennes bästa tips för hur du lyckas med bakningen.

Frida Lejon Årets konditor 2016

Frida Lejon Årets konditor 2016

I fjol blev Frida Leijon tvåa. Då var hon ilsken och besviken. Nu har hon tagit revansch.

– Det har varit stentufft, så det här är verkligen en milstolpe för mig. Jätteskönt! Säger hon.

Till vardags jobbar hon på Güntherska i Uppsala. Men sedan i somras har hon satsat på Årets-konditor-tävlingen på heltid.

– Det har varit jobbigt, men jag ville verkligen vinna. Det är mycket träning för att allt ska bli så perfekt som jag vill.

Temat för året är musik – som ska avspegla sig i bakverken – bland annat tårtor och praliner.

Nu väntar en paus.

– Jag har tävlat väldigt mycket under de senaste åren så nu ska jag bara jobba som vanligt, säger Frida.

Men lägger samtidigt till att det blir lite satsning på att fortsätta utvecklas och hålla kurser..

Vad är du mest nöjda med?

– Att jag tagit fram egna formar för att få mina tårtor.

Vinnartårtor i Årets konditor 2016.

Vinnartårtor i Årets konditor 2016.

Mästerbagarens bästa tips

1. Testa mycket! Ingenting brukar bli bra första gången.

2. Använd våg.

3. Det finns inget rätt och fel – var kreativ och baka det du tycker verkar gott.

 

Av Maria Wigur

 

LÄS OCKSÅ

(57)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…