Annons
Annons

Annons

Mumsiga frukostmuffins med skinka och ost

Kombinationen skinka, tomat och ost är klassiskt gott. Grahamsmjöl i smeten ger en matigare känsla som mättar. Om du inte använder muffinsplåt – ta dubbla formar. Vill du kan du byta den vanliga osten mot feta.

Lättbakat till frukost och snitsigt till brunch.

Lättbakat till frukost och snitsigt till brunch.

Frukostmuffins med skinka och ost

12 st
Tid: 40 min

3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
¾ dl flytande margarin eller smör- och rapsolja
2 dl mjölk
2 msk finhackad färsk timjan
1 dl riven lagrad ost
50 g skinka i tunna skivor
5 cocktailtomater

Garnering:
färsk timjan

1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt, ägg, matfett, mjölk, timjan och ost i en bunke.
2. Skär skinkan i små bitar och tomaterna i skivor. Fördela smeten i 12 normalstora muffinsformar.
3. Gör en grop i varje muffins och tryck i lite skinka och tomat. Ställ gärna muffinsen i en muffinsplåt.
4. Grädda mitt i ugnen i 225° i 15–20 min. Garnera med timjan.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Saftiga frallor med frötopping

LÄS OCKSÅ

(90)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…