Annons
Annons

Annons

Går det ersätta fett mot kvarg i lussebullarna?

lussekatter

 

Jag läste någonstans att man kan byta ut en del av matfettet i saffransbröd mot kvarg. Tyvärr noterade jag inte hur mycket man skulle byta ut. Är det lika mot lika eller på något annat sätt? Spelar det någon roll om man tar den magra eller den lite fetare varianten?
Ulrika F

Saffransbröd blir saftigare och godare om man använder kvarg. Om du tänker dig att receptet innehåller en halv liter degspad blir det lagom med 100 g smör eller margarin och 1 burk, 250 g, kvarg. Sedan måste naturligtvis mjölmängden anpassas så att den blir lagom. Se till att degen är ganska lös, men ändå går att hantera. Då blir brödet saftigt och fint.

Det spelar ingen roll vilken kvarg du använder till saffransbrödet.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…