Annons

Annons

Annons

Gin & tonic kan dra ner sexlusten

Visste du, att en Gin & Tonic kan släcka din sexlust? Och det kan även vitt bröd göra...

Välj rätt drink om du raggar...

Det gäller att välja rätt drink för att inte sabba sexlusten…

Flera hundratusen svenskar har så svåra sexuella problem, att det kan ses som en dysfunktion. Även om bristande sexlust kan skyllas på många allvarliga saker, kan små förändringar av dina vardagsvanor kanske hjälpa till att plocka fram sexlusten igen.

Järnbrist en fara
– Kvinnor som inte får nog med järn i sig via kosten, riskerar att få en lägre sexlust, säger Radha Modgil, en brittisk läkare som specialiserat sig på sexuell hälsa. Ett för lågt järnintag reducerar kvaliten på blodomloppet och dränerar oss därmed på energi. Och är du utmattad är sex kanske inte det första du har lust till.

Biff och ostron bra
Den brittiska dietisten Helen Bond rekommenderar en stor röd biff för att öka järnhalten i blodet:

– Det är det bästa sättet att öka järnintaget på. Rött kött hjälper till att frigöra viktiga aminosyror från hjärnan, som påverkar vårt humör. Rött kött är också en bra källa till b-vitaminer som hjälper till att förvandla kolhydrater till energi. Det är också rikt på zink som er viktigt för produktionen av testosteron som även ökar sexlusten hos kvinnor. Andra bra sexfrämjande tilltugg är bönor, nötter och ostron.

Slopa vitt bröd
Helen Bond föreslår också att vi slopar vitt bröd och satsar på det sundare fullkornsbrödet.

– Vitt bröd frigör sockret snabbare än fullkornsprodukter. Och för mycket socker skapar en snabbare energiförlust, som i sin tur gör att du får mindre ork för för sex.

Gin & Tonic
I en undersökning har forskare på universitetet i Lagos, Nigeria, sett tecken som tyder på att kininet som bland annat ger tonicen sin lilla bittra eftersmak, påverkar sexlusten. Anledningen tros vara att kinin påverkar testosteronnivån negativt.

Romantisk middag
Se också upp med romantiska tre-rätters middagar. Det är inte säkert att det är den snabba vägen till sex.

– När kroppen ska smälta en tung måltid går den mesta energin åt till det och man har inte mycket kraft över för annat. Då vill du bara ligga på soffan och slappa, avslutar Helen Bond.

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas