Annons
Annons


Gino – läcker snabbfixad dessert

Bär, choklad och glass. Smarrigt läcker som fixas på nolltid när det ska gå undan och samtidigt smaka riktigt gott. Dessutom glutenfritt. Frys chokladen innan den rivs fint. Låt rivet torka i kylen så får chokladen finare knäckig yta när den gratineras.

Gino, är inte en italiensk dessert, namnet till trots, utan skapades på Stockholmskrogen PA&Co.

Gino, är inte en italiensk dessert, namnet till trots, utan skapades på Stockholmskrogen PA&Co.

Gino – chokladgratinerade bär

ca 4 port
Tid: ca 10 min

1/2–3/4 liter jordgubbar
2 1/2 dl blandade bär (t ex hallon, körsbär, blåbär)
ca 1 tsk socker
100 g vit choklad

Till servering:
vaniljglass

1. Dela jordgubbarna i halvor, kärna gärna ur körsbären (eller meddela gästerna att de inte är kärnfria).

2. Lägg bären i en ugnssäker form, strö över socker. Riv chokladen och strö över bären.

3. Gratinera i övre delen av ugnen i 250°, 3–4 min eller tills chokladen smält och fått lite färg.

4. Servera genast med vaniljglass.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Sugen på fler snabbfixade desserter. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(66)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…