Annons
Annons


Glutenfri kladdkaka med blåbärstopp

Kladdkaka är fikafavoriten som fortfarande toppar. Med blåbär får den extra sommarsmak och fin syrlighet. Perfekt med chokladsmak. Servera med vispad fraiche. Mums!

Lättbakad fikafavorit!

Lättbakad fikafavorit!

Kladdkaka med blåbärstopp

10 bitar
Tid: ca 50 min

100 g margarin eller smör
3 dl strösocker
3 ägg
3/4 dl kakao
1 1/2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
1/2 dl mjölk
2 1/2 dl färska eller frysta blåbär

Annons

Fraiche-visp:
3 dl crème fraiche
1/2 dl florsocker

Garnering:
blåbär

1. Rör matfett och socker mjukt, enklast med elvisp. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda kakao, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Häll på mjölken och blanda.
2. Häll hälften av smeten i en smord rund tårtform eller form med löstagbar kant, 21 cm i diameter. Strö på blåbären och häll resten av smeten över. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 30 min. Den ska vara lite lös i mitten. Låt kallna i formen, gärna över natten.
3. Garnera kakan med blåbär. Vispa crème fraiche med florsocker och servera till.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka kladdkaka med päron- och nöttäcke. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(298)
(7)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…