Annons
Annons


Läcker korvgratäng

Vardagsgott utan gluten. Falukorv med svamp, majs och spenat blir en härlig gratäng. Toppa med två sorters ost som frasigt lock.

glutenfri korvgratäng

Falugratäng med svamp

4 port
Tid: 30 min

600 g falukorv, glutenfri
3 msk smör
250 g färsk svamp, t ex champinjoner
1 tsk salt
2 krm kajennpeppar
2 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
200 g färska spenatblad
400 g majskorn eller vita bönor

Annons

 

Osttäcke:
2 dl crème fraiche
50 g riven cheddar, västerbotten eller annan lagrad ost
50 g riven parmesan

 

1. Strimla och stek korven för sig i hälften av smöret. Skiva och stek svampen så vätskan försvinner, tillsätt resten av smöret och stek tills svampen fått färg. Salta, peppra och pressa över vitlök. Blanda ner korven i pannan.

2. Tillsätt tomaterna i bitar. Koka 5 min utan lock. Skölj spenaten och rör ner den.

3. Häll korvröran i en gratängform. Häll av vätskan från majsen och häll dem i formen.

4. Blanda crème fraiche och ost och bred det över. Gratinera i 200° ca 20 min till fin färg.

LÄS OCKSÅ

(56)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…