Annons
Annons


Marängtårta med frukt och bär – glutenfritt

Mixen av mustig mörk choklad, den söta marängen och syrligheten i frukt och bär är en galet god kombination. Suverän både som dessert och till fikat.

Baka steg-för-steg. Se bilderna nedan.

Baka steg-för-steg. Se bilderna nedan.

Marängtårta med fräscha frukter och bär

ca 8 bitar
Tid: ca 20 min + torktid i ugn

Botten:
4 äggvitor
ev 1 tsk citronsaft
2 3/4 dl socker
Fyllning:
ca 4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj

Annons

Garnering:

ca 1 liter blandade bär eller frukt, t ex jordgubbar, blåbär, kumquater, m fl
Riven mörk choklad eller chokladdekorationer

 

marangtarta[1]

1. Rita en cirkel efter ett runt fat, ca 26 cm i diam, på bakplåtspapper.

2. Vispa äggvitorna utan inslag av äggula tillsammans med citronsaften till hårt skum i en torr, ren skål. Tillsätt sockret lite efter hand under fortsatt vispning tills det blir ett blankt, fast skum.

3. Spritsa toppar till en kant runtom inom markeringen. Bred ut resten av marängen i mitten. Sätt in den genast i 150° och grädda ca 15 min, sänk sedan värmen till 125° och grädda ca 1–1 1/2 tim. Stäng av ugnen, ställ ugnsluckan på glänt och eftertorka marängbottnen så att den blir spröd.

4. Vispa grädden med vaniljsockret och bred ut över bottnen. Lägg på frukt och bär. Garnera med hyvlad mörk choklad eller chokladdekoration och  eventuellt en kvist citronmeliss.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: ERIK KARLSSON

Supersmarrig marängbakelse – glutenfritt. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…