Annons
Annons


Glutenfri pepparkaksdeg

Visst ska man kunna njuta av pepparkakor fast man är glutenintolerant!

glutenfria pepparkakor

Här bjuder vi på ett glutenfritt recept som får det att dofta julbak i hela huset!

Glutenfri pepparkaksdeg

Ingredienser

80 g Vispgrädde
50 g Mat- & bak-smör
120 g Farinsocker
30 g Ljus sirap
0.5 tsk Nejlikor, malda
0.5 msk Kardemumma, mald
1 msk Ingefära, malen
1 msk Kanel, malen
1 tsk Bakpulver
130 g Rismjöl
90 g Potatismjöl
10 g Fiberhusk
2 tsk Pofiber
0.5 dl Potatismjöl (att baka ut med)

Kristyr

220 g Florsocker
1 st ägg

Gör så här:

1. Blanda grädde, smör, socker, sirap och kryddor väl.

2. Tillsätt bakpulver, rismjöl och potatismjöl och rör till en jämn smet.

3. Blanda ner fiberhusk och pofiber ordentligt i degen.

4. Låt degen vila i kylskåp över natten.

5. Värm ugnen till 200 grader.

6. Kavla ut tunt på underlag mjölat med potatismjöl.

7. Tryck ut figurer och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

8. Grädda kakorna 7–10 minuter.

(Vill du göra pepparkakshus är det lättast att kavla direkt på bakplåtspapperet då det är svårt att flytta stora bitar.)

Kristyr

1. Knäck ägget och separera gulan och vitan, bara äggvitan ska användas till detta recept.

2. Lägg ingredienserna i en bunke och vispa med elvisp i ca 5 minuter.

3. Skrapa ner kristyren i en spritspåse och spritsa på pepparkakorna eller pepparkakshuset.

4. Låt torka över natten.

Vill du bygga finaste pepparkakshuset?

Ritningar, mallar, bilder och steg-för-steg-instruktioner hittar du HÄR »

Receptet på den glutenfria pepparkaksdegen ovan kommer från boken ”Nytt fikabröd – baka gott utan gluten” (Massolit förlag), som är skriven av Jessica Frej och Maria Blom.

LÄS OCKSÅ

(12)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…