Annons
Annons


Glutenfri prinsesstårta, tårtdesignerns favoritmousse och mycket mer!

Hur svårt är det att designa en snygg tårta? Det testade vår reporter Agata Garpenlind Cronqvist hos tårtdesignern Pernilla Kamras i veckans nummer av Allas. Här är ännu mer godbitar om tårtor att inspireras och frestas av till sommarens tårtkalas!

Allas reporter Agata Garpenlind Cronqvist hos tårtdesignern Pernilla Kamras på Ateljé Tårtan i Stockholm. Foto: Peter Cohn

Allas reporter Agata Garpenlind Cronqvist hos tårtdesignern Pernilla Kamras på Ateljé Tårtan i Stockholm.
Foto: Peter Cohn

Pernilla Kamras är Sveriges första tårtdesigner och här bjuder hon på ett recept på sin favoritmousse att ha som tårtfyllning.

Fler av Pernillas recept och mer info om Ateljé Tårtan hittar du här.

Annons

flader-mousse-recept

PERNILLA KAMRAS FLÄDERBLOMSMOUSSE (ur boken ”Ateljé TÅRTAN”)

Jag använder mycket fläderblomssaft i mina mousser. Jag gör den inte så söt eftersom jag använder den som fyllning i tårtorna. Det är viktigt att behålla syran i den färdiga produkten.

Pernilla Kamras

Pernilla Kamras

75–100 g strösocker, beroende på hur frisk man vågar ha moussen.
1 dl vatten
5 dl vispgrädde
5 st äggulor
6 blad gelatin
2,5 dl flädersaft

Börja med att koka vatten och socker till 105 grader. Separera äggen, spara gärna vitorna i kylskåpet för att senare göra maränger eller kristyr till pepparkakshus.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
Vispa grädden tills den blir halvtjock, lägg den i en skål och ställ den i kylen. Diska bunken och vispen noga.
Häll gulorna i den rena skålen och vispa ned den 105-gradiga sockerlagen, lite i sänder så att det inte skär sig. Vispa hela tiden. Fortsätt vispa till det kallnar.
Ta upp gelatinet och smält i lite kokande vatten och blanda detta med saften.
Blanda ned äggvispet i grädden och vispa försiktigt ned fläderblandningen. Häll upp i form eller låt den stelna i skålen för att sedan spritsa ut moussen.
Gör gärna moussen dagen innan så att den hinner stelna i kylen.
Det går att byta ut flädersaften mot någon annan god saft, nypressade citrusfrukter eller någon fruktpuré.

prinsesstrta isolerad mot vit bakgrund

Och här är ett härligt recept på en glutenfri prinsesstårta från Maria Blohm och Jessica Frej – baka gott utan gluten.

GLUTENFRI PRINSESSTÅRTA RECEPT.

Men det är inte alltid så lätt att få det lika snyggt och tjusigt som proffsen – och då kan det vara skönt att se att man inte är ensam om att misslyckas ibland.

pinterest-fail

Se här exempel på hur det var meningen att det skulle bli när man bakade – och hur det blev i verkligheten…

Slutligen – hur ser du tårtframtiden ut? Vilka trender är hetast 2016?

tarttrender

Här kan du se exempel på vackra, inspirerande tårttrender.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…