Annons
Annons


Glutenfri vaniljdessert med jordgubbar

Mumsigt gott men aning om sommar. Härligt krämig dessert gjord på yoghurt och vanilj toppad med jordgubbar.

yoghurtkram med jordgubbar

Krämigt gott och enkelt att göra.

Vaniljyoghurtkräm med jordgubbar

8–10 mindre port
Tid: ca 30 min

2 vaniljstänger
2 1/2 dl vispgrädde
3–4 msk florsocker
500 g rysk yoghurt
1–2 liter jordgubbar

Topping:
1 knippe färsk mynta
fint rivet skal av 1/2 lime
3 msk socker

Annons

1. Dela vaniljstängerna och skrapa ur fröna, lägg dem och vaniljstänger i en kastrull med 1 dl grädde och florsocker. Sjud ca 5 min på svag värme. Låt kallna och sila.

2. Vispa resterande 1 1/2 dl grädde och blanda med yoghurt och vaniljgrädde. Bottna glas med vaniljyoghurt och täck med jordgubbar.

3. Hacka myntan fint och mortla ihop med limeskal och socker. Strö det över jordgubbarna i glasen.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Baka glutenfri bärpaj med knaprigt täcke. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…