Annons
Annons


Maffiga glutenfria bullar med kardemumma

Favorit i ny form. Perfekt när du vill baka utan gluten. Fyll med smör och kardemumma - toppa med mandelspån. Saftiga och supergoda!

Frys in och ta upp efter hand om inte alla går åt direkt!

Frys in och ta upp efter hand om inte alla går åt direkt!

Glutenfria bullar med kardemumma

ca 50 bullar

50 g jäst
125 g smör eller margarin
5 dl mjölk
2 msk fiberhusk
1 dl socker
1/2 tsk salt
1 påse Semper ljus mjölmix à 500 g + 1/2–1 dl extra (till utbakning och kavling)

Annons

Fyllning:
150 g smör
1 1/2 dl socker
1–2 msk stötta kardemummakärnor 

ägg till pensling
mandelspån

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt allt bli ca 37°. Lös upp jästen med lite av degspadet, tillsätt resten och fiberhusken. Låt stå och svälla i ca 15 min. Tillsätt socker och salt.

2. Häll i mjölmixen lite i taget och arbeta in tills det blir en smidig men lös, lite klibbig deg. Låt degen knådas ca 5 min med maskin. Jäs övertäckt på en dragfri plats i ca 1 tim.

3. Ta upp degen och dela. Kavla ut varje del till ca 30×45 cm. Bred på smör, strö över socker och kardemumma och rulla ihop.

4. Dela i bitar och lägg i formar. Jäs ytterl ca 1 tim. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda i 250° 7–10 min.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman 

Baka glutenfri tårta med frukt och bär. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(293)
(4)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…